Att alltid ha ett gott vin hemma – att servera dina vänner!

Våra vänner skall alltid ha ett gott vin att servera både till vardag och fest!
Välkommen in i vår vinbutik på webben – här kan du hitta dina nya husviner!

Frågor? Ring +33 6 49 92 87 40 eller maila info@franskavinlistan.com
Franska Vinlistan Wines We Want SARL, 30 Avenue Pierre 1er de Serbie, 75008 PARIS
Organisationsnummer 752 705 665 R.C.S Paris.

 

Vilka är vi?

Franska Vinlistan Wines We Want EURL är din vinhandlare med bas i Paris, nära vinbönderna och vingårdarna. Kring Franska Vinlistan arbetar ett team av entusiaster, alla med vin som största intresse.

Vi finns runt om i Frankrike men vi även i Italien, Danmark, Sverige och England. Några av oss är utflyttade svenskar som mycket väl kommer ihåg vad vi svenskar tycker om att dricka och servera.

Gemensamt har vi alla lusten att söka, hitta och fynda fina viner. Vi har vårt fokus på Franska distrikt och champagne i synnerhet. Våra fynd blir kanske ditt nya husvin hemma?

När levereras vinerna?

LEVERANS I SVERIGE
Vi levererar varje vecka.  Nästa leveransdatum framgår när du beställer i shopen. Alla vinner på att hålla nere kostnaderna för transport och lager, Därför skeppar vi ett par gånger i månaden. Beställningar som läggs på tisdagen kommer i regel till Stockholm veckan därpå.  

Cirka två veckor övriga Sverige.  Du som bor i övriga Sverige får lägga till ett par dagar – räkna med upp till två veckor efter att du lagt din order.  Fördelen är att du får prisvärda viner – nackdelen att du får vänta ett par dagar extra på dina viner. Vi tror att tålamod lönar sig.

Ibland har vi hittat udda märkvärdiga viner som vi i vår tur beställer hem – då kan leveranstiden vara längre. Men det framgår när du läser om vinet.

Håll utkik i mailen.  Vi mailar dig när vinerna är på väg.

När du handlat klart i vinbutiken skickas en faktura till din mail.  Betala gärna fakturan så snart som möjligt – så att vi kan skicka dina viner. Priserna du ser i vinbutiken inkluderar alla skatter – det enda som tillkommer är eventuell leveranskostnad. 

LEVERANS I EUROPA ( förutom Sverige)
Vi förbereder dina viner direkt. Du väljer själv om du vill att vi ordnar med transporten eller om du vill ordna hämtning på vårt lager. Maila oss så tar vi fram en bra lösning för dig!

Hur levereras vinerna till Sverige?

BUDLEVERANS HEM TILL DIG
Vi levererar hela vägen hem till 6,5 miljoner svenskar!

Du väljer själv vilken vardagskväll du vill ha din leverans, budet kommer någon gång mellan 18.00-22.00 . Budleverans -120 kr.

I vissa områden levererar vi även dagtid mellan 8.00 -17.00.

FRAKT TILL HÄMTSTÄLLE
Till Dig som bor i andra orter i Sverige levereras vinerna smidigt till närmaste hämtställe. Frakt – 240 kr.

HÄMTA SJÄLV
Du kan själv hämta dina viner på något av våra hämtställen, adresser och kartor hittar du i kassan när du väljer leveranssätt. Leverans till hämtställe ingår i priset.

LEVERANS TILL DIN VINKLUBB
Vi samarbetar med ett antal vinklubbar, vi levererar medlemmarnas viner direkt till vinkällaren.

Vi levererar till VINKÄLLAREN GRAPPE, MAGNUSSON FINE WINE och VINPRÖJSARN ÖSTERMALM & SÖDERMALM

Leveransen ingår när du beställer
för mer än 4 000kr!

LÄS MER OM LEVERANSEN

Hur fungerar det?

Är du svensk privatperson och vill ha leveransen till Sverige? Då har du har rätt att handla alkohol från ett annat EU land – förutsatt att alla skatter betalas i det land som alkoholen konsumeras.

Ett enkelt sätt att handlavin på distans från Europa är via en nätvinhandlare som är registrerad hos Svenska Skatteverket – som Franska Vinlistan SARL. När du handlar från oss är du säker på att alla skatter betalas i Sverige.

Du som handlar måste vara 20 år fyllda och du måste bo i Sverige. När du beställer kommer vi be om ditt personnummer, det behöver vi för att kunna betala skatterna åt dig. Du kan vara helt trygg med att vi hanterar dina personuppgifter korrekt. Vi följer GDPR reglerna för personuppgifter. Kontakta oss om du vill ha mer information om hur vi arbetar med GDPR, eller om du vill ha utdrag om dina uppgifter. Välkommen att maila oss på paris@franskavinlistan.com så ordnar vi det.

Nu när du handlar från en Fransk vinhandel – är det de Europeiska lagarna som gäller vad gäller ångerrätt och reklamationer. 

LÄS MER OM DISTANSHANDEL TILL VINBUTIKEN