Våra vänner alltid skall ha ett gott vin att servera både till vardag och fest.

Ett säkert och enkelt sätt att handla vin från Europa är via en registrerad nätvinhandlare – som Franska Vinlistan. När du handlar via oss säkerställer du att skatter betalas och att du följer alla regler för införsel av vinerna till Sverige. Franska Vinlistan är visserligen en fransk vinbutik – men är registrerade som skatterepresentant hos svenska Skatteverket. Vårt sortiment av viner finns också tillgängliga för Restauranger och andra med serveringstillstånd i Sverige genom ett samarbete med Netterberg & Co AB vinimport.

Vilka är vi?

Franska Vinlistan SARL är din vinhandlare med bas i Paris, nära vinbönderna och vingårdarna. Kring Franska Vinlistan arbetar ett team av entusiaster, alla med vin som största intresse.

Vi finns runt om i Frankrike men vi även i Italien, Polen, Danmark, Sverige och England. Några av oss är utflyttade svenskar som mycket väl kommer ihåg vad vi svenskar tycker om att dricka och servera.

Gemensamt har vi alla lusten att söka, hitta och fynda fina viner. Vi har vårt fokus på Franska distrikt och champagne i synnerhet. Våra fynd blir kanske ditt nya husvin hemma?

När levereras vinerna?

Alla vinner på att hålla kostnaderna för transport och lager låga, så vi skeppar ett par gånger i månaden. Beställningar som läggs på tisdagen kommer i regel till Stockholm tisdagen därpå. En veckas leverans. Leveranserna i Stockholm går ut i den veckan.

De som bor i övriga Sverige får lägga till ett par dagar – räkna med upp till två veckor efter att du lagt din order. Cirka två veckor övriga Sverige. Fördelen är att du får prisvärda viner – nackdelen att du får vänta ett par dagar extra på dina viner. Vi tror att tålamod lönar sig.

Ibland har vi hittat udda märkvärdiga viner som vi i vår tur måste beställa hem – då kan leveranstiden vara längre. Men det framgår när du läser om vinet.

Håll utkik i mailen. Vi mailar dig när vinerna är på väg.

När du handlat klart i vinbutiken skickas en faktura till din mail. Betala gärna fakturan så snart som möjligt – så att vi kan skicka dina viner. Det står 10 dagars betalning på fakturan – men ofta levereras vinerna snabbare än så. Priserna du ser i vinbutiken inkluderar alla skatter – det enda som tillkommer är kostnaden för leveransen.

 

Hur levereras vinerna?

VINERNA KÖRS HEM TILL DIG
Du väljer själv vilken dag – kvällstid eller dagtid, kostar bara 120 kronor. Vi levererar hem till dig som bor i STOCKHOLM, UPPSALA, VÄSTERÅS, ESKILSTUNA, ÖREBRO och GÖTEBORG,

FRAKT MED DHL
Du som bor i andra orter i Sverige kommer vinerna smidigt till DHLs närmaste hämtställe för 240 kr.

HÄMTA SJÄLV
Du kan själv hämta dina viner på något av våra hämtställen som i STOCKHOLM – Bromma -Arninge – Söder – Västberga – Lidingö – Spånga. Eller i GÖTEBORG och KALMAR. Leverans till hämtställe ingår i priset.

LEVERANS TILL DIN VINKLUBB
Vi samarbetar med ett antal vinklubbar – och vi levererar vi medlemmarnas viner direkt dit. Vi levererar till VINKÄLLARES GRAPPE, MAGNUSSON FINE WINE, VINPRÖJSARN samt till ERIKSBERGS VINSÄLLSKAP

Beställ mer än 9 lådor
och frakten är gratis!

Läs mer om leveransen

Hur fungerar det?

Du som privatperson har rätt att handla alkohol från ett annat EU land – förutsatt att alla skatter betalas i det land som alkoholen konsumeras. Franska Vinlistan är visserligen en fransk vinbutik – men är registrerade som skatterepresentant hos det Svenska Skatteverket.

Du som handlar måste vara 20 år fyllda och du måste bo i Sverige.

Ett säkert och enkelt sätt att handlavin på distans är från registrerade nätvinhandlare – som Franska Vinlistan. När du handlar via oss säkerställer du att skatter betalas och att du följer alla regler för införsel av vinerna till Sverige.

Läs mer om distanshandel