Distanshandel

Det var år 2007 som Rosengrensdomen öppnade möjligheterna för privatpersoner boende i Sverige  att handla vin från ett annat EU land. Företag i Europa som sålde vin kunde därmed registrera sig som skatterepresentanter hos Skatteverket i Sverige.

Utlandskontoret på Skatteverket i Ludvika svarar på frågor kring detta. Ange vårt svenska skattenummer 502071-6139 så kan de bekräfta att Franska Vinlistan Wines We Want EURL är registrerad som skatterepresentant och ombud för att betala in svenska moms och alkoholskatt för det Du handlat. 

Franska Vinlistan Wines We Want EURL är med i Nätvinhandlarnas förening. Föreningen verkar för att säkerställa att distanshandel av vin utförs korrekt och etiskt.

Vi är noga med att kontrollera ålder på de som handlar vin hos oss. Vi kommer kommer därför be om ditt personnummer. Du kan vara trygg med att vi hanterar dina personuppgifter korrekt, allt enligt GDPR reglerna.

När du handlar i vinbutiken så betalar du smidigt direkt med Swish, Direktbetalning bank eller, i vissa fall, kontokort och du får ett kvitto i mailen.  Om du i vinbutiken kan välja faktura så önskar vi att fakturan är betald innan vi levererar. Vi rekommenderar därför att du betalar din faktura direkt – så att vi kan leverera dina viner så fort som möjligt. 

 

Reklamation och returer

Skulle något inträffa med leveransen och du behöver reklamera –  så gäller Europeiska lagar för e-handel.

Om du vill ångra ditt köp går det bra inom 14 dagar från beställning och om inte varan har skickats ännu så annullerar vi helt enkelt din order. Om varan redan lämnat lagret i Frankrike behöver du ta emot den och returnera den till Franska Vinlistans lager i Frankrike på din bekostnad. Kontakta oss innan du returnerar så får du ett returnummer. Det är viktigt att varan är i ursprungligt skick och i obruten originalförpackning.

Vi ersätter vinet eller produkten om det skulle vara defekt eller skadat – maila oss på bonjour@franskavinlistan.com så löser det på ett smidigt sätt.

 

TILL VINBUTIKEN