Att alltid ha ett gott vin hemma – att servera dina vänner!

Våra vänner skall alltid ha ett gott vin att servera både till vardag och fest!
Välkommen in i vår vinbutik på webben – här kan du hitta dina nya husviner!

Frågor kring leveransen – ring +46 (0) 765 93 00 08 eller maila info@franskavinlistan.com
FRANSKA VINLISTAN SARL, 30 Avenue Pierre 1er de Serbie, 75008 PARIS.

Vilka är vi?

Franska Vinlistan SARL är din vinhandlare med bas i Paris, nära vinbönderna och vingårdarna. Kring Franska Vinlistan arbetar ett team av entusiaster, alla med vin som största intresse.

Vi finns runt om i Frankrike men vi även i Italien, Danmark, Sverige och England. Några av oss är utflyttade svenskar som mycket väl kommer ihåg vad vi svenskar tycker om att dricka och servera.

Gemensamt har vi alla lusten att söka, hitta och fynda fina viner. Vi har vårt fokus på Franska distrikt och champagne i synnerhet. Våra fynd blir kanske ditt nya husvin hemma?

När levereras vinerna?

En veckas leverans.  Alla vinner på att hålla nere kostnaderna för transport och lager, så vi skeppar ett par gånger i månaden. Beställningar som läggs på tisdagen kommer i regel till Stockholm tisdagen därpå.  Leveranserna i Stockholm går ut samma vecka.

Cirka två veckor övriga Sverige.  De som bor i övriga Sverige får lägga till ett par dagar – räkna med upp till två veckor efter att du lagt din order.  Fördelen är att du får prisvärda viner – nackdelen att du får vänta ett par dagar extra på dina viner. Vi tror att tålamod lönar sig.

Ibland har vi hittat udda märkvärdiga viner som vi i vår tur beställer hem – då kan leveranstiden vara längre. Men det framgår när du läser om vinet.

Håll utkik i mailen.  Vi mailar dig när vinerna är på väg.

När du handlat klart i vinbutiken skickas en faktura till din mail.  Betala gärna fakturan så snart som möjligt – så att vi kan skicka dina viner. Det står 10 dagars betalning på fakturan – men ofta levereras vinerna snabbare än så. Priserna du ser i vinbutiken inkluderar alla skatter – det enda som tillkommer är kostnaden för leveransen.

Hur levereras vinerna?

VINERNA KÖRS HEM TILL DIG

NYHET! Vi levererar hela vägen hem till 6,5 miljoner svenskar!

Du väljer själv vilken dag du vill ha din leverans, antingen dagtid då budet kommer i intervallet mellan 8.00-17.00 eller kvällstid mellan 18.00-22.00.

FRAKT MED DHL
Du som bor i andra orter i Sverige kommer vinerna smidigt till DHLs närmaste hämtställe för 240 kr.

HÄMTA SJÄLV
Du kan själv hämta dina viner på något av våra hämtställen, adresser och kartor hittar du i kassan där du väljer leveranssätt. Leverans till hämtställe ingår i priset.

LEVERANS TILL DIN VINKLUBB
Vi samarbetar med ett antal vinklubbar, vi levererar medlemmarnas viner direkt till vinkällaren.

Vi levererar till VINKÄLLAREN GRAPPE, MAGNUSSON FINE WINE, VINPRÖJSARN samt till ERIKSBERGS VINSÄLLSKAP

Beställ mer än 9 lådor
och frakten är gratis!

LÄS MER OM LEVERANSEN

Hur fungerar det?

Du som privatperson har rätt att handla alkohol från ett annat EU land – förutsatt att alla skatter betalas i det land som alkoholen konsumeras.

Ett säkert och enkelt sätt att handlavin på distans från Europa är via en registrerad nätvinhandlare – som Franska Vinlistan. När du handlar från oss är du säker på att alla skatter betalas och att du följer alla regler för införsel av vinerna till Sverige.

Du som handlar måste vara 20 år fyllda och du måste bo i Sverige. När du beställer kommer vi be om ditt personnummer, det behöver vi för att kunna betala skatterna åt dig. Du kan vara helt trygg med att vi hanterar dina personuppgifter korrekt. Vi följer GDPR reglerna för personuppgifter. Om du vill ha mer information om hur vi arbetar med GDPR, eller om du vill ha utdrag om dina uppgifter? Välkommen att maila oss på paris@franskavinlistan.com så ordnar vi det.

LÄS MER OM DISTANSHANDEL TILL VINBUTIKEN